Leánykérés a koncerten, jegygyűrűvel készült a trombitás

2011. július 4. 18:59 Fónai Imre
 

balatonföldvár, térzene fesztivál

 
Balatonföldvár | „Remegett” a trombita hangja, de nem a fellépés miatt izgult annyira Balázs, a gyöngyösi Bányász Kulturális Alapítvány Zenekarának fúvósa a balatonföldvári Térzene fesztivál vasárnap esti záró koncertjén.

 

Leánykérés készülődött ugyanis a földvári Jubileum téren, melyről szinte mindenki tudott, csak éppen a szintén jelen lévő menyasszonyjelölt nem.

A fiatalok három éve ismerkedtek meg a földvári Térzene fesztiválon; Szilvia a Vas megyei Csepreg település mazsorett-csoportjának vezetőjeként, Balázs pedig mint a gyöngyösiek trombitása. Még azon a nyáron „megesett” az első közös éjszakai fürdőzés is a Balatonban. A kapcsolat a 300 kilométernyi távolság ellenére sem szakadt meg, sőt: azóta minden nyáron Balatonföldváron pihennek, felidézve megismerkedésük napjait, a hölgy pedig ma már Gyöngyösön oktatja a táncot.

A Bányász-zenekar idén kizárólag azért vállalkozott a földvári fellépésre, hogy Balázs itt kérhesse meg szíve választottjának kezét. Így is történt, a vasárnap esti hangversenyük közben a karmester bekonferálta, hogy most Balázs szóló-trombitázik, no ekkor remegett be az a hangszer, de megérte, mert a meglepett Szilvia, miután Balázs zsebéből előkerült a gyűrű, csókokkal kísért igent mondott a térzenebuli nézőinek, no meg a zenekarnak a vastapsa közepette.  Ilyen romantikusan ért véget az idei fesztivál, amit a főszervező Kapus János így összegzett: – Ilyen még nem volt, ezt a befejezés miatt most valóban elmondhatjuk. Szerda estétől közel ezer fiatal népesítette be Balatonföldvárt, és a rendezvénysátornak köszönhetően egyetlen program sem maradt el a rossz idő miatt. A legkisebbek földvárépítő versenybe nevezhettek, a kistérség ízei közül pedig megemlíthetjük a malacpörköltet somogyi kiskondás módjára.

 

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/leanykeres-a-koncerten-jegygyuruvel-keszult-a-trombitas-387301

 

A bejegyzés trackback címe:

https://banyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr223053449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása